top of page

Zangles in Leidschenveen

Welkom bij mijn lespraktijk!

 

Mijn naam is Liesbeth Gieben en ik ben een conservatorium geschoold zangeres/zangcoach. Mijn vader en oom zijn professionele musici en via hen ben ik ook de muziek ingerold. Momenteel ben ik artistiek maker, arrangeur en de mezzo-zangeres van jazzproject The Royal Sisters. Dit is een band met drie zangeressen als voorvrouwen, die ik het beste kan omschrijven als een band waarin jazz, theater, close harmony, retro en een vleugje feminisme samenkomen. Met dit project treed ik vaak op tijdens privé-evenementen, festivals en in jazzbars. Ook zijn we meerdere keren gevraagd voor tv-programma’s als: ‘We Want More’ en ‘All Together Now’. Samenzang vind ik een van de mooiste en leukste dingen die er zijn. Met de stem heb je zóveel mogelijkheden en altijd weer de uitdaging om met meerdere zangers een eenheid te bereiken. Als de Coronaperiode weer voorbij is, hoop ik met The Royal Sisters het theater in te gaan en naast mooie muziek ook een goed verhaal over te brengen.
 

In 2016 heb ik mijn master Jazz-zang afgerond aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sinds 2015 is lesgeven een vast onderdeel geworden van mijn muzikale activiteiten. Ik heb sindsdien lesgegeven aan verscheidene zangscholen, koren gedirigeerd en workshops gegeven. Een van de meest inspirerende aspecten aan lesgeven, is iemand helpen bij het verwezenlijken van zijn/haar persoonlijke doelstellingen. In de jaren die ik lesgeef, heb ik leerlingen gehad van jong tot oud en van absolute beginners tot gevorderden. Allen met zeer uiteenlopende wensen:

 • Zangles ter ontspanning bij een burn-out

 • Stemtraining voor spreken in het openbaar

 • Het aangaan van podiumangst

 • Ter voorbereiding op een auditie (The Voice Kids of Kinderen voor Kinderen)

 • Studiebegeleiding bij de studie Muziekwetenschappen

 • Of gewoon puur als hobby
   

Ik geef les in alle stijlen, behalve Klassiek en Musical. Een van mijn specialiteiten is het behandelen van onnodige fysieke spanning tijdens het zingen. Hiervoor heb ik tevens een kleine zelfstudie naar de combinatie van yoga en zang gedaan. Daarnaast weet ik erg veel over ademhaling en word ik daarom regelmatig gevraagd voor ademhalingslessen voor sprekers en ademworkshops voor orkesten. Ademhaling en fysieke ontspanning zijn twee belangrijke punten in de basis voor goed leren zingen.
Een andere specialiteit, waar ik ook mijn masterresearch over heb geschreven, is onze klankvoorstelling en de ontwikkeling en training van het gehoor. Als zanger(es) ben je volledig afhankelijk van je gehoor. Wij hebben geen toetsen of snaren waarvan we weten welke tonen die zullen produceren. Daarom besteed ik graag aandacht aan de werking en ontwikkeling van ons gehoor in mijn lessen. Ik werk graag met:

 • De Kodaly Methode

 • Lax Vox

 

Ik werk graag met gemotiveerde leerlingen (VAN ELK NIVEAU) die een beetje lesvoorbereiding of zelfstudie niet schuwen. Als je interesse is gewekt, wil ik je van harte uitnodigen om een proefles te komen volgen! Vul het formulier onderaan de pagina in. Door het contactformulier in te vullen ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden. Deze zijn terug te vinden in het menu onder het kopje Tarieven & Algemene Voorwaarden.

Hieronder vind je een aantal reviews of ervaringen van mijn huidige studenten!

 • Instagram
 • LinkedIn - White Circle
 • SoundCloud - White Circle
 • YouTube - White Circle
 • Facebook - White Circle

Liesbeth is een bijzonder zangdocent omdat zij niet alleen een geboren lerares is, maar mij als leerling goed aanvoelt en mijn doel nooit uit het oog verliest. Hier past ze haar les op aan.
Ik ben ruim 2 jaar geleden op aanraden van een coach gaan zingen om beter te leren presenteren. Ik zing vals dus ik had nooit gedacht op zangles te gaan. Ik heb nog steeds geen ambitie om op te treden maar ik wil meer ontspannen en met beter stemgeluid, meer ademsteun en expressie kunnen presenteren. Dit is gelukt mede dankzij zangles van Liesbeth.
Zingen bij haar is veel meer dan een liedje opvoeren. Ik verheug me elke keer op de les, en heb even veel lol in de opwarming als in het zingen zelf. Ik had nooit gedacht na 2 jaar nog zangles te volgen maar ik heb er plezier in en ik leer nog veel.

 

Merlijn de Gruijter, Directeur Rabobank

Het is erg fijn om zangles van Liesbeth te krijgen. Ze legt goed uit en zingt het ook voor zodat je ook qua toonhoogte goed zit of weet welke kant je op moet.

 

Ook geeft Liesbeth verschillende huiswerk opdrachten mee, zodat je bijvoorbeeld de emoties in het lied beter begrijpt en je je beter in het lied kunt inleven en het dan ook op je eigen manier kan gaan zingen. Wat ook fijn is, is dat je niet bang hoeft te zijn om fouten te maken. Je bent er namelijk om te leren en beter te worden en dat laat zij dan ook blijken.

Yvette Lee Kong

Wat ik fijn vind aan de lessen met Liesbeth is dat zij heel goed weet wat ik nodig heb om beter te worden. Naast dat ze heel muzikaal is, is het ook fijn dat ze heel geduldig is. We herhalen vaak theorie in de les waardoor het beter blijft hangen. Er is ruimte voor eigen inbreng, maar Liesbeth denkt ook goed mee. Er is ruimte voor verschillende punten: van zangles tot muziektheorie, tot pianoles en gehoortraining. Het complete pakket dus!

I. Rijke, 21 jr, student muziekwetenschappen

Meld je nu aan voor een proefles!
Je beschikbaarheid:

* Gieben Music neemt privacy zeer serieus en zal jouw aangeleverde gegevens op een veilige manier verwerken. Jouw gegevens worden voor geen andere doeleinden gebruikt dan voor administratieve of financiële doeleinden van Gieben Music.

Bedankt voor je aanvraag!

bottom of page